Հայաստանի վաղ միջնադարյան քառանիստ կոթողները / Four-sided stelae of the early middle ages in Armenia - Գրիգորյան, Գրիգոր Վահագնի / Grigoryan Grigor (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2011)
Վաղ միջնադարում լայն տարածում է գտել Հայաստանում Ուրարտական ​​թագավորության ժամանակներից հայտնի քառանիստ կոթողների տեսակը / Тип четырехгранных стел, известных в Армении еще с времен Урартского царства, был широко распространен в раннем средневековье / The type of four-sided stelae, known in Armenia as far back as the times of the Urartian Kingdom was widespread in the early middle ages
Ժէ.00.03 «Կերպարվեստ, դեկորատիվ և կիրառական արվեստ, դիզայն» մասնագիտությամբ արվեստագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Հ. Ղազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ի. Ռ. Դրամբյան, Գ. Ս. Շախկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Արվեստագիտություն / Art