Разработка рецептов синтеза водных дисперсий полимеров в статической безэмульгаторной системе винилацетат-вода / Էմուլգատոր չպարունակող վինիլացետատ-ջուր ստատիկ համակարգում պոլիմերների ջրային դիսպերսիաների սինթեզման բաղադրատոմսերի մշակում / Development of recipes for the synthesis of aqueous polymer dispersion in emulsifier - free static vinyl acetate-water system - Գրիգորյան, Նարինե Համլետի / Grigoryan Narine (ՀՀ ԳԱԱ օրգանական և դեղագործական քիմիայի գիտատեխնոլոգիական կենտրոն, 2017)
Цель работы - разработка рецептов синтеза безэмульгаторных стабильных ВДП с определенной химической структурой поверхности частиц, исследование топологи и формальной кинетики образования дисперсных частиц в разных, по начальному состоянию, статических системах винилацетат-вода / Ատենախոսական աշխատանքում ուսումնասիրվել է պոլիմերային ջրային դիսպերսիաների առաջացման կինետիկան և տոպոլոգիան էմուլգատոր չպարունակող վինիլացետատ-ջուր ստատիկ համակարգում, երբ պոլիմերումը հարուցվում է ջրալուծ հարուցիչով՝ կալիումի պերսուլֆատով / This thesis is devoted to the study of the topology and formal kinetics of the formation of dispersed particles in different initial states of static vinyl acetate-water systems. The main method of synthesis of aqueous dispersion of polymers (APD ) is emulsion polymerization
Բ.00.06 «Բարձրամոլեկուլայն միացություններ» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ օրգանական և դեղագործական քիմիայի գիտատեխնոլոգիական կենտրոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Հովհանիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Գ. Գրիգորյան, Ս. Հ. Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 102 էջ, սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry