XIV դարի հայ մանրանկարիչ Ավագ Ծաղկողի արվեստը / The Art of the Armenian miniaturist Avag Tsaghkogh (14th century) - Սարգսյան, Լուսինե Վահանի / Sargsyan Lusine (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2023)
Ատենախոսությունը նվիրված է 14-րդ դարի հայ գրիչ, մանրանկարիչ և խազագիր Ավագի ձեռագիր ժառանգության ուսումնասիրությանը: Ավագը կրթություն է ստացել Գլաձորի համալսարանում, ապա ապրել և ստեղծագործել Սուլթանիայում, դրա մոտակայքում գտնվող Օրտուբազարում, Կիլիկիայում և Տփղիսում (ներկայիս՝Թիֆլիս) / Диссертация посвящена всестороннему исследованию творчества Авага Цахкоха, армянского миниатюриста и писца XIV века / This dissertation is dedicated to a comprehensive study of the manuscript heritage of Avag Tsaghkogh-Armenian miniaturist and scribe of the 14th century
ԺԷ.00.03 «Կերպարվեստ, դեկորատիվ և կիրառական արվեստ, դիզայն» մասնագիտությամբ արվեստագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2023 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Գ. Չուգասզյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Հ. Հակոբյան, Ս, Ս. Մանուկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի գեղարվեստի պետական ակադեմիա ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Արվեստագիտություն / Art