Биологические эффекты и механизмы действия внешних электростатических полей / Արտաքին էլեկտրաստատիկ դաշտերի կենսաբանական ազդեցությունները և ներգործության մեխանիզմները - Արծրունի, Գագիկ Գեղամի / Artsruni Gagik (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2001)
Биоэлектрические поля - неотꙏемлемое фундаментальное свойство живой материи / Ատենախոսական աշխատանքում առաջին անգամ իրականացվել են համալիր հետազոտություններ որոնցում ուսումնասիրվել է վերֆոնային լարվածություններով արտաքին էլեկտրաստատիկ դաշտերի (ԷՍԴ) ազդեցությունը հյուսվածքների թթվածնով մատակարարման և օգտագործման պրոցեսների վրա
Գ.00.02 «Կենսաֆիզիկա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Հ. Փանոսյան, Է. Ս. Սեկոյան, Վ. Բ. Առաքելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ռադիացիոն բժշկության և այրվածքների հանրապետական գիտական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 39 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology