Three-level atom interaction with quantum and classical fields / Եռամակարդակ ատոմի փոխազդեցությունը քվանտային և դասական դաշտերի հետ / Взаимодействие трехуровневого атома с квантовыми и классическими полями - Պետրոսյան, Դավիթ Մորիսի / Petrosyan David (ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկական հետազոտությունների ինստիտուտ, 1999)
A two-level atom interacting with a single mode of an electromagnetic feedd can be considered as the simplest system of interaction of light with a medium / Диссертационная работа посвящена исследованию некоторых эффектов связанных со взаимодействием трехуровневого атома с двумя электромагнитными полями / Ատենախոսությունը նվիրված է եռամակարդակ ատոմի և երկու էլեկտրամագնիսական դաշտերի փոխազդեցության հետ կապված մի քանի երևույթների տեսական ուսումնասիրությանը
Ա.04.21 «Լազերային ֆիզիկա» մասնագիտությամբ Ֆիզիկա-մաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1999 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԳԱԱ Ֆիզիկական հետազոտությունների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Յու.Պ. Մալաքյան ; Գիտական կոնսուլտանտ՝ Պ. Լամբրոպոուլոս ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Յու. Կրյուչկյան, Ա. Ժ. Մուրադյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՊՃՀ ֆիզիկայի ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 14 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics