Հայաստանի Հանրապետության դիվանագիտական ներկայացուցչության գործունեությունը Վրաստանում 1918-1920 թթ. / The acticity of the diplomatic mission of Republic of Armenia in Georgia (1918-1920) - Ղազարյան, Արտակ Էդվարդի / Kazaryan Artak (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2021)
Հայ-վրացական հարաբերությունների արդի ընթացքը և զարգացման միտումները այն կարևոր իրողություններից են, որոնցից կախված է երկու հարևան ժողովուրդների բնականոն զարգացումը, միջպետական հարաբերությունների նոր որակը / Диссертация посвящена раскрытию деятельности дипломатической миссии РА в Грузии 1918-1920 гг., которая открылась 22 июля и первым послом был назначен Аршак Джамалян, после него Левон Евангулян, a начале апреля 1920 г. Тигран Бекзадян / The dissertation refers to the study of the activity of RA's diplomatic mission in Georgia in 1918-1920, which is opened on the 22nd of July and in this post assigned Arshak Djamalyan, after him Levon Evangulyan, and at the beginning of April of 1920-Tigran Bekzadyan
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2021 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԵՊՀ Հայոց պատմության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Հ. Վիրաբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Խ. Ռ. Ստեփանյան, Հ. Կ. Սուքիասյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History