Մելեմի արտադրության հիգիենիկ և թունաբանական բնութագիրը - Մադոյան, Վարդան Սուրենի / Madoyan Vardan (ՀՀ ԱՆ ակադեմիկոս Ս. Ք. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ, 1997)
Ժամանակակից առաջընթացն անհնարին է առանց քիմիական արդյունաբերության զարգացման, որը, ցավոք, ուղեկցվում է վնասակար նյութերով արտադրական և շրջակա միջավայրի աղտոտման հայտնի վտանգներով ու հետևանքներով / В Армении функционирует единственное в СНГ производство мелема (2, 6, 10 триамино-сим-гептазин)-соединения широко применяемого для получения различных новых синтетических материалов
ԺԴ.00.05 «Հիգիենա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1997 ; Աշխատանքը կատարվել է Մ. Հերացու անվան Երևանի պետական բժշկական համալսարանի պրոֆիլային հիգիենայի ամբիոնում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Պ. Հ. Բակալյան, է. Ա. Բաբայան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ S. Ա. Ասմանգուլյան, Ա. Ս. Ղազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Շրջակա միջավայրի հիգիենայի և կանխարգելիչ թունաբանության գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences