Լույսի բևեռացման տարածական դինամիկան հեղուկ բյուրեղներում և նրանց ներկանյութային խառնուրդներում / The spatial dinamics of the polarization of light in liquid crystal-dye mixtures - Հովակիմյան, Հարություն Հովհաննեսի / Hovakimyan Harutyun (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2020)
Լազերների ստեղծումը և սրընթաց զարգացումն անցյալ դարի 60-ական թվականներից արմատապես փոխեց ոչ միայն օպտիկայի, այլ ֆիզիկայի, ինչպես նաև նրան հարակից այլ գիտությունների մի շարք պատկերացումները և կիրառության ասպարեզները / В представленной диссертационной работе исследованы особенности распространения поляризованного света в средах с неоднородностью анизотропии, поглащения и гиротропии по методу геометрической оптики / In the dissertation, using approximation method of geometric optics, the features of the propagation of polarized light in media containing inhomogeneity anisotropy, absorption, and gyrotropy have been studied
Ա.04.21 «Լազերային ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկա-մաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2020 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Ս. Ասլանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Մ. Իշխանյան, Ա. Հ. Մելիքյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ազգային ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics