Ազգային արժույթի փոխարժեքի և գնաճի կարգավորման սոցիալ-տնտեսական արդյունավետությունը (ՀՀ նյութերով) / Socio-economic efficiency of exchange rate and inflation regulation (based on materials of RA) - Դերձյան, Նաիրա Սամվելի / Derdzyan Naira (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան, 2015)
Գնաճի և ազգային արժույթի փոխարժեքի կարգավորումը ՀՀ կենտրոնական բանկի դրամավարկային քաղաքականության (ԴՎՔ) հիմնաքարն է / В условиях современных глобальных капитальных рынков политические силы стран сталкиваются с двумя вызовами регулирования экономики / In times of today's global capital markets, the political forces are faced with two challenges ofeconomic regulation
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ոլորտների տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսության ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Յ. Մ. Սուվարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Հ. Բայադյան, Վ. Ա. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics