Теоретическое исследование некоторых вопросов нелинейной оптики и кинетики квантовых гетероструктур / Քվանտային հետերոկառուցվածքների ոչ գծային օպտիկայի և կինետիկայի որոշ հարցերի տեսական հետազոտում - Ալեքսանյան, Ալբերտ Գարեգինի / Alexanian Albert (ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկայի կիրառական պրոբլեմների ինստիտուտ, 2007)
Одним из основных объектов исследований современной физики конденсированных сред являются двойные гетероструктуры (ДГС) / Ալիքների ներմիլիմետրական տիրույթում առաջադրված են էլեկտրամագնիսական տատանումների գեներացման և ուժեղացման նոր մեխանիզմներ
Ա.04.07 «Կոնդեսացված վիճակի ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկայի կիրառական պրոբլեմների ինստիտուտում / Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Գ. Թրունի, Վ. Ա. Հարությունյան, Ա. ժ. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկայի հետազոտությունների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 31 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics