Ներքին այրման շարժիչի հիման վրա շենքերի ջերմացրտաէներգամատակարարման համակցված համակարգի հաշվարկի և օպտիմալացման մեթոդի մշակումը - Վարդանյան, Դավիթ Սարգսի / Vardanyan Davit (Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2009)
Բնակելի շենքերի ջեռուցման, ամառային հովացման և էլեկտրամատակարարման համար պահանջվում են ջերմության, ցրտի և էլեկտրականության մեծ քանակներ / Для отопления, охлаждения и электроснабжения зданий требуются большие расходы тепла, холода и электроэнергии
Ե.23.03 «Շենքերի և կառույցների ճարտարագիտական (էներգետիկ, հիդրավլիկ և այլն) ապահովում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Զ. Ա. Մելիքյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ս. Սարգսյան, Ս. Ս. Չիբուխչյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Երևաննախագիծ» ՊՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology