О формировании и управлении излучением рентгеновского диапазона длин волн / Ռենտգենյան տիրույթի ալիքնեի ճառագայթման ձևավորման և կառավարման մասին - Պետրոսյան, Արթուր Ոսկանի / Petrosyan Artur (ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկայի կիրառական պրոբլեմների ինստիտուտ, 2000)
В течение последних десятилетий наблюдается повышенный интерес как к разработке интенсивных монохроматических пучков рентгеновского излучения, так и к возможности их пространственно-временного управления / Ատենախոսությունը նվիրված է ռենտգենյան տիրույթի ալիքների ճառագայթման ձևավորման և կառավարման ուսումնասիրությանը
Ա.04.07 «Պինդ մարմնի ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Աշխատանքը կատարվել է ՀՀ ԳԱԱ Ֆիզիկայի կիրառական պրոբլեմների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Խ. Վ. Քոթանջյան, Ա. Հ. Սկրտչյան ; Պաշտոնական ընդիմախոսներ՝ L. Շ. Գրիգորյան, Վ. Ա. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ միկրոէլեկտրոնիկայի տեխնոլոգիայի և գերմաքուր նյութերի պրոբլեմների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 17 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics