Միջին և բարձր կրունկով կանացի կոշիկի կրող տարրի լավարկումը և մշակումը - Մանուկյան, Արուսյակ Հովհաննեսի / Manukyan Arusyak (ՀՀ ԳԱԱ պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2008)
Առկա գիտատեխնիկական գրականության, կանացի կոշիկների արտադրության տեխնոլոգիական նորմատիվային փաստաթղթերի և արտադրության գործընթացի վերլուծությունը հնարավորություն է տվել առանձնացնելու մի քանի հիմնահարցեր, որոնց հաղթահարումը հնարավորություն կտա լավարկել ռացիոնալ կառուցվածքով կանացի բարձրակրունկ կոշիկների նախագծման և պատրաստման գործընթացը / В диссертации рассматриваются вопросы создания женской рациональной обуви на среднем и высоком каблуке, в частности задачи оптимального проектирования основного несущего элемента - супинатора
Ե.19.02 «Թեթև արդյունաբերության նյութերի և արտադրատեսակների տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ռ. Պապոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Մ. Մարգարյան, Ռ. Ս. Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի «ԳԻՊԿ» ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology