Ֆրանսիական էկզիստենցիալիզմը և Խուան Կառլոս Օնետտի արձակը / French existentialism and Juan Carlos Onetti’s prose - Կիրակոսյան, Մարինե Էդուարդի / Kirakosyan Marine (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2018)
Նոր լատինամերիկյան արձակը ձևավորվել է 20-րդ դարի եվրոպական գրականության երկու խոշոր հոսանքների՝ սյուրռեալիզմի և էկզիստենցիալիզմի ազդեցությամբ / Новый латиноамериканский роман сформировался под влиянием двух основных европейских течений 20-го века: сюрреализма и экзистенциализма / The new Latin American prose has developed under the influence of two major trends of the European literature of 20th century–surrealism and existentialism
Ժ.01.07 «Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Առաքելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Հ. Ջիվանյան, Ռ. Ա. Պետրոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվահասարակագիտական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 141 էջ, սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies