Нейропротекторный эффект иммуномодуляторов (гипоталамического пролином-богатого пептида PRP-1 и яда среднеазиатской кобры) в условиях полной трансекции периферического нерва / Իմունամոդուլյատորների (հիպոթալամուսային պրոլինով հարուստ պեպտիդ PRP-1-ի և միջինասիական կոբրայի թույնի) նյարդապաշտպան ազդեցությունը ծայրամասային նյարդի լրիվ հատման պայմաններում / Neuroprotective effect of immunomodulators (hypothalamic proline-rich peptide PRP-1 and central Asian cobra venom) in conditions of peripheral nerve complete transection - Աբրահամյան, Դավիթ Օնիկի / Abrahamyan Davit (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2007)
Лечение травматических повреждений периферических нервов (ПH) является одной из сложных задач современной реконструктивной микрохирургии / Ծայրամասային նյարդերի (ԾՆ) վնասվածքների որակավորված բուժումն իրականություն է դարձել XX դ. երկրորդ կեսում՝ միկրովիրաբուժական սարքավորման հայտնագործման շնորհիվ / Qualified treatment of peripheral nerve (PN) injuries became reality in the second half of XX c. thanks to the discovery of microsurgical equipment
ԺԴ.00.10 «Պաթոլոգիական և նորմալ ֆիզիոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Մ. Հերացու անվան ԵՊԲՀ-ում ; Գիտական ղեկավար՝ Ջ. Ս. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Ն. Խուդավերդյան, Հ. Մ. Մանվելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences