Синтез и биологическая активность новых ацет-и пропион-амидов, содержащих тетрагидропирановое кольцо / Տեղակալված տետրահիդրոպիրանային օղակ պարունակող նոր ացետ-և պրոպիոնամիդների սինթեզը և կենսաբանական ակտիվությունը / Synthesis and biological activities of the new substituted tetrahydropyrane ring containing-aceto and propionamides - Նազարյան, Հռիփսիկ Լադիֆի / Nazaryan Ripsik (ՀՀ ԳԱԱ օրգանական և դեղագործական քիմիայի գիտատեխնոլոգիական կենտրոն, 2012)
Одной основных задач фармацевтической химии является поиск новых биологически активных соединений, обладающих высокой эффективностью и малой токсичностью / Ներկայումս նոր դեղամիջոցների սինթեզի բնագավառում կան մեծ հաջողու թյուններ: Սակայն այդ հաջողությունները հնարավոր դարձան մեծ թվով նոր օրգանական միացությունների սինթեզի շնորհիվ / Currently there are great advances in the field of synthesis of new medicines. This was possible due to the synthesis of large amount of organic compounds
Բ.00.10 «Կենսօրգանական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԳԱԱ օրգանական և դեղագործական քիմիայի գիտատեխնոլոգիական կենտրոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ա. Գևորգյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ժ. Ա. Չոբանյան, Ա. Ի. Մարկոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry