Հիպօքսիկ-իշեմիկ էնցեֆալոպաթիայի կլինիկական ախտորոշման, գործիքային և մարկերներով հետազոտությունների համեմատական գնահատականը և բուժման տակտիկան նորածինների շրջանում / Comparative characteristics of instrumental and marker researches, clinical diagnostics and approaches to treatment in hypoxic ischemic encephalopathy among newborns - Գալստյան, Լիլիթ Սամվելի / Galstyan Lilit (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2018)
Նորածինների հիպօքսիկ-իշեմիկ էնցեֆալոպաթիայի հիմնախնդիրը եղել և շարունակում է պահպանել նյարդաբանության, նեոնատոլոգիայի, մանկաբարձության և գինեկոլոգիայի բնագավառներում իրեն հատուկ գիտական, բժշկական և սոցիալական դերն ու նշանակությունը / Проблема гипоксически-ишемической энцефалопатии среди новорожденных была и продолжает иметь особую научную, медицинскую и социальную роль в области неврологии, неонатологии, акушерства и гинекологии / The problem of hypoxic-ischemic encephalopathy among newborns has been and continues to maintain its special scientific, medical and social role in the field of neurology, neonatology, obstetrics and gynecology
ԺԴ.00.07 «Նյարդաբանություն, հոգեբուժություն, թմրաբանություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Մ. Հերացու անվան ԵՊԲՀ Գիտակոորդինացիոն խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Մ. Մանվելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Յու. Ս. Թունյան, Ա. Վ. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Արաբկիր» բժշկական համալիր-երեխաների և դեռահասների առողջության ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 116 էջ, սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences