Արևմտահայ ազգային-ազատագրական պայքարի արտացոլումը «Դրօշակ» պարբերականի էջերում (1890-1908 թթ.) / Отражение западно-армянской национально-освободительной борьбы (1890-1908 г.) на страницах журнала "Дрошак" / Reflection of the Western Armenian national liberation struggle pages of the Journal "Droshak" (1890-1908) in the pages of the journal "Droshak" - Հովսեփյան, Կարինե Գագիկի / Hovsepyan Karine (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2024)
19-րդ դարի վերջին թուրքական ծանր լծի տակ կեղեքող ու կոտորող հայ ժողովուրդը անհավասար պայքարի դուրս եկավ իրեն հալածող, հարստահարող, հզոր թշնամու դեմ իր կենսականիրավունքները իրացնելու համար / Данное исследование посвящено западно-армянской национально-освободительной борьбе с 1890-1908 г. по данным журнала "Дрошак" / This study is dedicated to the Western Armenian national liberation struggle from 1890 to 1908 based on the materials of the journal "Droshak"
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2024 ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Ներսիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Հ. Կարապետյան, Ֆ. Վ. Մովսիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History