Հայ ազգային-ազատագրական պայքարի արտացոլումը Ավետիք Իսահակյանի ստեղծագործության մեջ / The reflection of the Armenian national liberation movement in Avetik Isahakyan's work - Ղազարյան, Անի Վաչիկի / Ghazaryan Ani (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2013)
Երիտասարդ տարիքից տարվելով ազգային ազատության գաղափարներով, սերտորեն կապված լինելով դաշնակցական կուսակցության և նրա քարոզած ազատագրական շարժման հետ, Իսահակյանը չէր կարող չարձագանքել իր ժամանակի հեղափոխական տրամադրություններին և ազգային-ազատագրական պայքարին / С юных лет увлекаясь идеями свободы, будучи тесно связанным с дашнакской партией и проповедуемым ею освободительным движением, Исаакян не мог не обратиться к революционным и народно-освободительным настроениям своего времени. / Since adolescence having been taken with the ideas of national liberty and having been closely connected with the revolutionary party and the liberation movement it preached, Isahakyan could not help reacting to the revolutionary moods of the time and the national liberation struggle
Ժ.01.01 «Հայ դասական գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ի. Իսահակյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Կիրակոսյան, Ա. Մ. Վարդանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies