Макрокинетика процессов горения фильтрационных систем Ti₅Si₃-N₂, Mo(W)-Si-N₂, B-TiN и синтез нитридных композиционных материалов / Ti₅Si₃-N₂, Mo(W)-Si-N₂, B-TiN ֆիլտրացիոն համակարգերի այրման պրոցեսների մակրոկինետիկան և նիտրիդային կոմպոզիցիոն նյութերի սինթեզը - Մանուկյան, Խաչատուր Վազգենի / Manukyan Khachatur (ՀՀ ԳԱԱ Ա. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտ, 2006)
Композиционные керамические материалы широко применяются во многих отраслях современной техники: для изготовления инструментов (режущего, сверлиного), полировально-шлифовальных материалов, тонких пленок, высокотемпературных нагревательных и испарительных элементов и газовых сенсоров / Հետազոտական աշխատանքը թույլ է տալիս ընդլայնել ֆիլտրացիոն այրման մասին եղած պատկերացումները, մասնավորապես, մեծ նշանակություն ունի այրման ռեժիմում տիտանի սիլիցիդների ազոտացման պրոցեսի ուսումնասիրությունը
Բ.00.04 «Ֆիզիկական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Լ. Խառատյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Գ. Բաբայան, Պ. Բ. Ավագյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՈԴ արդյունաբերության գործակալության նյութաբանության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry