Конституционно-правовой статус политических партий и их региональных отделений как участников выборов в субъектах Российской Федерации / Քաղաքական կուսակցությունների և նրանց տարածքային միավորների սահմանադրաիրավական կարգավիճակը՝ որպես Ռուսաստանի Դաշնության սուբյեկտների ընտրությունների մասնակիցներ / Constitutional and legal status of political parties and their regional branches as participants of elections in the subjects of the Russian Federation - Բիցիևա, Էմմա Վլադիմիրի / Bitsieva Еммa (Հայ-ռուսական համալսարան, 2023)
Целью диссертационного исследования является анализ конституционно-правовой регламентации и практики участия партий и их региональных отделений в выборах на уровне субъектов Российской Федерации / Քաղաքական կուսակցությունների և նրանց տարածքային միավորների սահմանադրաիրավական դրության կատարելագործման ուղղիների վերլուծության արդիականությունը պայմանավորված է ընտրական համակարգում նրանց տեղով որպես պետական իշխանության մարմինների ընտրությունների հիմնական մասնակիցներ և առավել նշանակալի մասնակիցներ տեղական ինքնակառավարման մարմինների ընտրություններում / The relevance of addressing the analysis of directions for improving the constitutional and legal status of political parties and their regional branches is determined by their place in the electoral system as the main participants in elections to state authorities and the most significant participants in elections to local authorities
ԺԲ.00.02 «Հանրային իրավունք (սահմանադրական, վարչական, ֆինանսական, մունիցիպալ, բնապահպանական, եվրոպական իրավունք, պետական կառավարում)» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2023 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հյուսիսային Օսիայի պետական համալսարանում ; Գիտական դեկավար՝ Լ. Ա. Թխաբիսիմովա ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Ն. Կոմկովա, Լ. Ա. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law