Ամերիկյան տրանսցենդենտալիզմի խնդիրները Հենրի Թորոյի ստեղծագործություններում / The Essue of American Transcendentalism on Henry David Thoureau's works - Մանզարի Ալիռեզա Մոհամմադ Իսմաիլ / Manzari Alireza (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2012)
Տրանսցենդենտալիզմը որպես կրոնական, փիլիսոփայական և գրական շարժում 19-րդ դարի կեսերին մուտք գործեց Նոր Անգլիա / В середине 19 века, в Новой Англии трансцендентализм познавался как религиозная, философская и литературная движения / During mid-19th century, New England was experiencing transcendentalism as a religious, philosophical and literary movement
Ժ.01.07 «Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ա. էդոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ս. Սեֆերյան, Ա. Յ. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 34 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies