Միզապարկի արմատական հեռացումից հետո օգտագործվող մեզի դերիվացիաների կլինիկական ելքերի և կյանքի որակի համեմատական վերլուծություն / Comparative analyses of clinical outcomes and health related quality of life following radical cystectomy with different types of urinary diversion - Ծատուրյան, Արման Աշոտի / Tsaturyan Arman (Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2019)
Միզապարկի քաղցկեղը 7-րդ ամենահաճախ հանդիպող քաղցկեղն է տղամարդկանց շրջանում և 9-րդը երկու սեռերի դեպքում: Համաձայն վերջին տվյալների ՀՀ-ում միզապարկի քաղցկեղի նոր դեպքերի հանդիպման հաճախությունը կազմել է 23.9/100.000 բնակչի հաշվարկով տղամարդկանց և 1.8/100.000 կանանց մոտ / Целью данного исследования было сравнение клинических и онкологических результатов и оценка качества жизни (КЖ) пациентов после радикальной цистэктомии с различными видами деривации мочи / The purpose of this study was to compare the clinical and oncological outcomes and assess the health related quality of life (HRQOL) of patients following radical cystectomy with different urinary diversions
ԺԴ.00.21 «Ուրոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Մ. Հերացու անվան Երևանի պետական բժշկական համալսարանի գիտակորդինացիոն խորհրդի 2017 թ. հոկտեմբերի 11-ի N 6 նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Մուրադյան ; Պաշտոնական ընդիմախոսներ՝ Ե. Ս. Հարությունյան, Ա. Յ. Բաբլումյան ; Առաջատար կազմակեպություն՝ «Իզմիրլյան» բժշկական կենտրոն ; Ատենախոսություն՝ 128 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences