Сравнительная оценка ремоделирования правого и левого желудочков больных хронической сердечной недостаточностью при ишемической и идиопатической дилатационной кардиомиопатиях / Աջ և ձախ փորոքների ռեմոդելավորման համեմատական գնահատականը արյան շրջանառության անբավարարությամբ հիվանդների մոտ իշեմիկ և իդիոպաթիկ դիլատացիոն կարդիոմիոպաթիաների դեպքում - Գրիգորյան, Էլիզաբեթ Էդուարդի / Grigoryan Elizabet (ՀՀ ԱՆ Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ, 2008)
Дилатационные кардиомиопатии (ДКМП) - группа заболеваний сердечной мышцы, которую входят различные по происхождению патологии, имеющие сходный симптомокомплекс / Աջ և ձախ փորոքների ռեմոդելավորման համեմատական գնահատականը արյան շրջանառության անբավարարությամբ հիվանդների մոտ իշեմիկ և իդիոպաթիկ դիլատացիոն կարդիոմիապաթիաների դեպքում / Evidence for the role of right ventricular (RV) function is emerging in patients with heart failure (HF) of different etiologies
ԺԴ.00.04 «Սրտաբանություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանի ընդհանուր բժշկության ֆակուլտետի գիտական խորհրդի թիվ 5 նիստում, 22.12.2004 թ. ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ս. Սիսակյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ն. Ն. Խուդաբաշյան, Լ. Կ. Շուշանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Կուրորտաբանության և Ֆիզիկական բժշկության ԳՀԻ ; Սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences