Технологические основы разработки технических средств для сушки растительного сырья / Բուսական հումքի չորացման տեխնիկական միջոցների մշակման տեխնոլոգիական հիմունքները - Յավրույան, Վարդան Նիկողոսի / Yavruyan Vardan (Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիա, 2004)
Одним из важнейших условий решения проблемы удовлетворения нужд населения в высококачественных продуктах питания является интенсивное развитие перерабатывающей отрасли, обеспечивающей получение из сельскохозяйственного сырья стойкой при хранении, доброкачественной продукции с регламентированными физико-химическими, структурно-механическими и органолептическими свойствами / Ատենախոսությունը նվիրված է բուսական հումքի վերամշակման հիմնական գործընթացներից մեկի՝ չորացման տեխնոլոգիաների կատարելագործման, մեքենասարքավորումների ստեղծման ու նախագծման տեսական հիմունքների մշակման հիմնախնդիրների լուծմանը
Ե.20.01 «Գյուղատնտեսական արտադրության մեքենայացում և մեքենաներ» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիայում ; Գիտական խորհրդատու՝ Շ. Մ. Գրիգորյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ե. Մարգարյան, Ա. Կ. Ամիրյան, Վ. Գ. Գաբզիմալյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Պարեն» գիտա-արտադրական նախագծային պետական ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 48 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology