Влияние индуцированного электромагнитного поля и поперечных сдвиговых деформаций на магнитоупругие колебания трансверсально-изотропных электропроводящих пластин / Ինդուկցված էլեկտրոմագնիսական դաշտի և լայնական սահքի դեֆորմացիաների ազդեցությունը տրանսվերսալ իզոտրոպ էլեկտրահաղորդիչ սալերի մագնիսաառաձգական տատանումների վրա - Պողոսյան, Արման Սմբատի / Poghosyan Arman (ՀՀ ԳԱԱ մեխանիկայի ինստիտուտ Երևանի պետական համալսարան, 2002)
Развитие различных отраслей современного естествознания тесно связано с теоретическими и прикладными проблемами взаимодействия различных сред и полей / Աշխատանքում հաշվի առնելով լայնական սահքի դեֆորմացիաներն ու ինդուկցված էլեկտրոմագնիսական դաշտի բաղադրիչների ըստ սալի հաստության գծային փոփոխման օրենքը մագնիսական դաշտում գտնվող տրանսվերսալ իզոտրոպ էլեկտրահաղորդիչ սալի ստացվել է մագնիսաառաձգականության հավասարումների փակ համակարգ
Ա.02.04 «Դեֆորմացվող պինդ մարմնի մեխանիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկա-մաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԵՊՀ-ի մեխանիկայի ֆակուլտետի Հոծ միջավայրի մեխանիկայի ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Վ. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Գ. Բագդոև, Մ. Վ. Բելուբեկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics