Ջերմաէլեկտրական միաֆոտոն դետեկտորի զգայուն տարրի մոդելի մշակումը / Development of the thermoelectric single-photon detector’s detection pixel model - Կուզանյան, Աստղիկ Արմենի / Kuzanyan Astghik (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2019)
Ատենախոսության նպատակն է մշակել բարձր բնութագրերով ՋՄՖԴ-ի զգայուն տարրի մոդել ինֆրակարմիրից մինչև ռենտգենյան ալիքի երկարության ֆոտոնների գրանցման և դրանց էներգիան որոշելու համար, ստեղծել ՋՄՖԴ-ի զգայուն տարրի նախատիպեր և ուսումնասիրել դրանք կազմող թաղանթների հատկությունները / В представленной диссертационной работе изучена возможность создания чувствительного элемента термоэлектрического однофотонного детектора (ТОФД) с высокими характеристиками для регистрации фотонов и определения их энергии в области длин волн от инфракрасного до рентгеновского диапазона / The possibilities of creating a detection pixel of thermoelectric single-photon detector (TSPD) that provides high characteristics for photons registration and photons energy determination from IR to X-ray range is studied in this thesis
Ա.04.21 «Լազերային ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկական հետազոտությունների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ս. Կուզանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Բ. Ալավերդյան, Հ․ Հ․ Ազիզբեկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ռադիոֆիզիկայի և էլեկտրոնիկայի ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 123 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics