Պոլիֆոնիան դպրոցականների երաժշտական բազմաձայն մտածողության ձևավորման միջոց - Մելիքսեթյան, Գոհար Բեժանի / Meliqsethyan Gohar (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2002)
Մեր օրերում մարդկային հասարակությունը հասել է սոցիալ-քաղաքական, տնտեսական, գիտական, մշակութային զարգացման նշանակալի բարձունքների / В начале нашего тысячелетия, когда современное общество стремится и достигает новых высот в социально-политическом, экономическом, научном, культурном развитии, все более возрастает интерес к своим национальным истокам, к глубинным его пластам
ԺԳ.00.02 «Երաժշտության դասավանդման տեսություն և մեթոդիկա» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Վ. Կոպտև ; Պաշտոնական ընդդիսախոսներ՝ Յու. Վ. Յուզբաշյան, Ե. Ս. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Կոմիտասի անվան պետական կոնսերվատորիա ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy