Синтезы на базе некоторых циклических β -кетоэфиров / Սինթեզներ որոշ ցիկլիկ β- կետոէսթերների հիման վրա - Պապոյան, Ռուզան Ֆրունզեի / Papoyan Ruzan (ՀՀ ԳԱԱ օրգանական և դեղագործական քիմիայի գիտատեխնոլոգիական կենտրոնի օրգանական քիմիայի ինստիտուտ, 2010)
Работа посвящена синтезу и превращениям различных производных наиважнейших в препаративной и прикладной областях гетероциклических систем урацилов, оксипиразолов, тиодиазонов, аминопиразолов и др / 1-ԷթօԷթօքսիկարբոնիլցիկլոհեպենտանոն և 1-էթօրսիկարբոնիլցիկլոհեպտանոն 2-ի փոխազդեցությունը բինուկլեոֆիլներ գուանիդինի, միզանյութի, թիոմիզանյութի, հիդրազինի և ֆենիլհիդրազինի հետ ուսումնասիրելիս բացահայտվել է ռեակցիայի պայմանների ազդեցությունը արգասիքների կառուցվածքի և ելքերի վրա
Բ.00.03 «Օրգանական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի քիմիայի ֆակուլտետի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Ավետիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Ժ. Հովհակիմյան, Գ. Գ. Թոքմաջյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ՕԴՔ ԳՏԿ-ի ՆՕՔԻ ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry