Խաղողագործության զարգացման հիմնախնդիրների լուծման ուղիները (ՀՀ Վայոց ձորի մարզի և Գերմանիայի Դաշնային Հանրապետության Բադեն-Վյուրտենբերգի հողի նյութերով) / Ways of problem solving for viticulture development (Republic of Armenia Vayots Dzor marz and Federal Republic of Germany Baden-Württemberg soil data) - Թամոյան, Հարություն Սամվելի / Tamoyan Harutyun (Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2019)
Խաղողագործությունը ՀՀ ագրոպարենային համակարգի առանցքային ճյուղերից մեկն է և ունի կարևոր տնտեսական նշանակություն / Основной целью исследования является разработка соответствующих рекомендаций для развития виноградарства и виноделия марза Вайоц Дзор на основе анализа ситуации и выявления сушествующих проблем в Вайоц Дзорском марзе и Баден-Вюртембергской земле в Федеративной Республике Германии, который будет эффективно способствовать развитию виноградарства в марзе за счет эффективного использования имеющихся ресурсов / The main objective of the research is to develop appropriate recommendations for the development of the Vayots Dzor region based on the analysis of the situation of the Vayots Dzor Marz and the Federal Land of Baden-Württemberg in the Federal Republic of Germany and to identify potential that will contribute to the development in the province
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ոլորտների տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Ս. Ղազարյան ; Ատենախոսություն՝ 175 էջ, սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics