Investigation of electromagnetic wave detection in ferromagnetic / Ֆերրոմագնիսական միջավայրում էլեկտրամագնիսական ալիքների դետեկտման հետազոտումը / Исследование детектирования электромагнитных волн в ферромагнетике - Նազարի, Ֆարուխ Սոհբաթ / Nazari Farukh (Երևանի պետական համալսարան, 2016)
Ferromagnetism in general is widely used in modern industry and technology, underlying as a basis for many electrical and electromechanical devices such as electromagnets, electric motors, generators, transformers, and magnetic storage such as tape recorders, and hard disks / Ֆերրոմագնիսական նյութերը լայնորեն օգտագործվում են էլեկտրոնիկայում, որպես տրանսֆորմատորների միջուկներ, էլեկտրամագնիսներ և այլն / Ферромагнетики широко используется в электронике как сердечники трансформаторов, дроселей и электромагнитов, в электроматорах и генераторах, в качестве постоянных магнитов и т.д.
Ա.04.03 «Ռադիոֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Մակարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Բ. Ալավերդյան, Ա. Ս. Սահակյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ռադիոֆիզիկայի և Էլեկտրոնիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics