Գեղարվեստական նախագծման ուսուցման մեթոդիկան միջին մասնագիտական կրթական համակարգում - Պողոսյան, Արայիկ Արշալույսի / Poghosyan Arayik (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2007)
Վերջին շրջանում տեղի ունեցող գիտատեխնիկական առաջընթացն ակտիվորեն ազդում է հասարակության սոցիալ-մշակութային գործընթացի զարգացման վրա: Աճում են նաև բարոյական և գեղագիտական պատկերացումներն ու նյութական և հոգևոր պահանջմունքները / Научно-технический прогресс, имеющий место в последнее время, активно влияет и на процесс социально-культурного развития. Меняются материальные, духовные потребности, моральные и эстетические представления
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա» (կերպարվեստ և գծագրություն) մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Ղուկասյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Ս. Ներսիսյան, Մ. Հ. Բարսեղյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy