Հանրային նշանակալի կազմակերպությունների աուդիտի հիմնահարցերը ՀՀ-ում / The public interest entities' audit issues in the Republic оf Armenia - Խաչատրյան, Գնել Գարեգինի / Khachatryan Gnel (Երևանի պետական համալսարան, 2021)
Հանրային նշանակալի կազմակերպությունների (ՀՆԿ-ներ) միջազգային չափանիշներին համապատասխան աուդիտի տնտեսական ու ներդրումային դերն ու նշանակությունը, որպես հետազոտության օբյեկտ, վերջին տասնամյակում աշխարհում դարձել է արդիական հիմնախնդիր: ՀՆԿ-ների որակյալ աուդիտն ունի նշանակալի գործառույթ տնտեսական համակարգի թափանցիկության բարձրացման, ներդրումների խթանման, կապիտալի շուկայի և ֆինանսական հատվածի զարգացման համար, ինչպես նաև հանդիսանում կարևոր գործիք պետական ու հանրային կարևորագույն որոշումների կայացման ու տնտեսության կայունության գնահատման նպատակով / Общественно значимые организации (ОЗОи) являются наиболее важными организациями для государства и общества. ОЗОи еще не определены в системе регулирования Республики Армения, в то время как за последнее десятилетие требования к аудиту ОЗОи и качеству их аудита в большинстве стран Европейского союза (EC) и других развитых стран были выделены для научных исследований, разработка профессиональных стандартов и правовое регулирование / Public Interest Entities (PIEs) are the most important organizations for the state and society. PIES are not yet defined in the regulatory system of the Republic of Armenia, whereas over the past decade, the requirement for the audit of PIEs and the quality of their audit in most European Union (EU) and other developed countries have been highlighted for scientific research, professional standards development and legal regulation
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, հաշվապահական հաշվառում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2021 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Գ. Մնացականյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Հակոբյան, Ա. Ա.Բայադյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics