Երկրաշարժի նկատմամբ բնակչության սոցիալ-հոգեբանական խոցելիության նվազեցման ուղիները / Ways to reduce population social and psychological vulnerability to earthquake - Կիրակոսյան, Հասմիկ Լենդրուշի / Kirakosyan Hasmik (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2014)
Աղետները հասարակության պատմությանն ուղեկցող անխուսափելի երևույթներ են: Դրանք իրենց ծագումով, ինտենսիվությամբ և բնույթով բազմաթիվ ու տարատեսակ են և կարող են կործանարար հետևանքներ ունենալ ցանկացած հասարակարգի համար: Հասարակության զարգացման արդի փուլը ևս զերծ չէ տարաբնույթ աղետներից, դրանց ուղեկցող և հաջորդող արտակարգ իրավիճակներից, որոնք անկանխատեսելի են դարձնում մարդկային կացութաձևի հետագա ընթացքը / Актуальность исследования обусловлена следующими положениями: Особенности механизмов социально-психологической адаптации личности к чрезвычайным ситуациям обусловлены подготовленностью личности, его нервно-психологической устойчивостью и стрессоустойчивостью, a также уровнем тревоги / Urgency of the thesis research is conditioned by the following suggestions: The peculiarities of social and psychological adaptation mechanisms of an Individual are conditioned by the Individual's preparation, stress resistance, nervous and mental stability and anxiety levels
ԺԹ.00.03 «Սոցիալական հոգեբանություն (միջանձնային հարաբերություններ, ընտանեկան, խմբային գործունեություն)» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Գործնական հոգեբանության և սոցիոլոգիայի «ՈՒրարտու» համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ա. Սեդրակյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ն. Ռ. Հակոբյան, Լ. Յ. Մկրտումյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology