Հայերենի, անգլերենի և ռուսերենի արարման բայերի իմաստաբանական վերլուծություն / Semantic analysis of verbs of creation in Armenian, English and Russian - Վահանյան, Արմինե Գրիգորի / Vahanyan Armine (ՀՀ ԳԱԱ Հ․ Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2014)
Ատենախոսությունը նվիրված է հայերենի, անգլերենի և ռուսերենի արարման բայերի իմաստաբանական վերլուծությանը / Диссертация посвящена сравнительно-сопоставительному анализу семантических особенностей глаголов созидания в армянском, английском и русском языках с целью выявления определенных лингвистических универсалий и партикулярий / The current thesis is focused on the analysis of semantic peculiarities of verbs of creation in the Armenian, English and Russian languages and aims at identifying certain linguistic universals and particularities in them
Ժ.02.02 «Ընդհանուր և համեմատական լեզվաբանություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ռ. Հովհաննիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ե. Սարգսյան, Է. Հ. Ղազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics