Փոքր և միջին ձեռնարկությունների զարգացման միտումները և հիմնախնդիրները Հայաստանում - Մնացականյան, Հայկ Գերասիմի / Mnacaknyan Hayk (Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտ, 2001)
Փոքր և միջին ձեռնարկությունները (ՓՄՁ) մարդկանց տնտեսական հարաբերությունների առանցքային օղակներից են և ունեն հիմնարար տեղ, դեր և նշանակություն շուկայական համակարգում՝ որպես տնտեսության շարժիչ ուժ և հասարակության սոցիալական հիմնախնդիրների լուծման կարևոր աղբյուր / Малые и средние предприятия (МСП), как движующая сила экономики источник решения социальных проблем общества, иметот свою роль, место и значение в рыночной экономике
Ը.00.01 «Տեսական տնտեսագիտություն» և Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտություններով տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ա. Մարզպանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Ն. Սարինյան, Ա. Բ. Եղիազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ֆինանսների և էկոնոմիկայի նախարարության Տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics