Statistical and computational complexity of the feature matching map detection problem / Հատկանիշներ համապատասխանեցնող արտապատկերումների հայտնաբերման խնդրի վիճակագրական և հաշվողական բարդությունը / Статистическая и вычислительная сложность проблемы определения отображений для сопоставления признаков - Գալստյան, Տիգրան Վահագնի / Galstyan Tigran (ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ, 2023)
The problem of finding the optimal matching between two points clouds has been extensively investigated both theoretically and experimentally, due to its relevance in various applications, such as computer vision and natural language processing / Բազմաչափ կետերի երկու բազմությունների համապատասխանեցնող արտապատկերման հայտնաբերման խնդիրը լայնորեն ուսումնասիրված է՝ թե՛ տեսականորեն, թե՛ գործնականում / Проблема поиска наилучшего соответствия между двумя облаками точек тщательно изучалась как теоретически, так и экспериментально
Ե.13.05«Մաթեմատիկական մոդելավորում, թվային մեթոդներ և ծրագրերի համալիրներ» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2024 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ-ռուսական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Կ. Օհանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Հեբիրի, Ա. Ն. Հարությունյան, Վ. Հուրոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանում ֆրանսիական համալսարան, ՀՀ ԳԱԱ Մաթեմատիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 17 էջ, էջ 21։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems