Армянские средневековые "Толкования на гласы" / Հայ միջնադարյան «Ձայնից մեկնությունները» / Armenian medieval "Interptretations of modes" - Արևշատյան, Աննա Սենի / Arevshatyan Anna (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2000)
Музыкально-эстетическая мысль средневековой Армении имеет еще немало неизученных страниц / Ներկա ատենախոսությունը նվիրված է հայ միջնադարյան «Ձայնից մեկնություններին», որոնք մինչ այժմ չեն դարձել առանձին ուսումնասիրության առարկա / The present thesis is dedicated to Armenian Medieval "Interpretations of Modes" which haven't yet been the subject of a special investigation
ժէ.00.04 «Արվեստի տեսություն» մասնագիտությամբ արվեստագիտության դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Աշխատանքը պատրաստվել է ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Հ. Հակոբյան, Վ. Հ. Ղազարյան, Կ. Ա. Միրումյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության և իրավունքի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 46 էջ։
Keywords: Արվեստագիտություն / Art