Ֆոտոնային բլոկադայի և փուլային փականքի ստացումը կեռի ոչ գծային մարող համակարգերում / Obtainment of photon blockade and phase locking in dissipative systems with kerr nonlinearities - Հովսեփյան, Գոռ Հրաչյայի / Hovsepyan Gor (Երևանի պետական համալսարան, 2017)
Ատենախոսության նպատակն է հետազոտել, առաջարկել համակարգեր ֆոտոնային բլոկադայի և քվանտային փուլային փականքի իրականացման համար / В диссертации предложены и исследованы квантовые системы, в которых возможно получение фотонной блокады и состояний фазовых автоподстроек / The goal of the dissertation is the research and discussion of quantum systems, where implementation of the photon blockade and quantum phase locked states are feasible to obtain
Ա.04.21 «Լազերային ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Յ. Կրյուչկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Իշխանյան, Խ. Ներկարարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 117 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics