Արփա, Ազատ և Վեդի գետերի ջրերի որակի և ռադիկալային ինքնամաքրման ընդունակության գնահատումը - Ավետիսյան, Անի Արայի / Avetisyan Ani (ՀՀ ակադեմիկոս Ի. Վ. Եղիազարովի անվան ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտ, 2008)
Արդի խիստ կարևոր և հրատապ լուծում պահանջող հիմնահարցերից է քաղցրահամ ջրի պաշարների մաքրության և որակի պահպանման խնդիրը / Роль воды процессах жизнедеятельности человека очень важна
ԻԴ.00.21 «Ցամաքի ջրաբանություն, ջրային ռեսուրսներ, ջրաքիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Ակադեմիկոս Ի. Վ. Եղիազարովի հիմնահարցերի և անվան ջրային հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Պ. Փիրումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ.Գ. Խաչատրյան, Ա. Վ. Բաբախանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science; Քիմիական գիտություններ / Chemistry