Հարավկասպյան-ատրպատականյան իրանական լեզվամիությունը / The iranian caspian-aturpatakan sprachbund - Հակոբյան, Գոհար Գարեգինի / Hakobyan Gohar (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2022)
Աշխատանքը գիտական շրջանառության մեջ է դնում լեզվամիություն հասկացությունը սերտ ցեղակից լեզուների համար / Термин «языковой союз» подразумевает, как правило, союз генетически не связанных языков, которые приобрели общие черты на уровнях фонологии, морфологии, лексикона и синтаксиса в результате длительного контактного и конвергентного развития / The term Sprachbund implies as a rule a union of genetically non-related languages that have acquired similar features on the levels of phonology, morphology, syntax, and lexicon, as a result of long coexistence and language contacts
Ժ.02.06 «Ասիայի հին և նոր լեզուներ» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2022 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ-ռուսական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ս. Ասատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Ս. Պելևին, Վ. Ս. Բոյաջյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Թեհրանի համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics