Формы событийности в прозе И. Э. Бабеля контексте модернистского эксперимента / Իրադարձայնության ձևերը Ի. Է. Բաբելի արձակի մեջ մոդեռնիստական փորձարարության համատեքստում / Forms of eventfulness in the prosf of I. E. Babel in the context of the moderinist experiment - Տանխիլևիչ, Ալեքսանդր Բորիսի / Tankhilevich Alrxander (Երևանի պետական համալսարան, 2023)
Событие один из самых обсуждаемых концептов в нарратологии. Структуралистский идеал объективности уступает место пониманию, что событийность изменчивая категория, для анализа которой необходимо учитывать "автора, персонажей, нарратора, читателя, интертекст и контекст" / Իրադարձությունն արդի նարատոլոգիայի (պատումի կառուցվածքաբանական վերլուծության) բանալի հայեցակարգերից մեկն է / The relevance of the dissertation
Ժ.01.04 «Գրականության տեսություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2023 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Մոսկվայի՝ Մ. Վ. Լոմոնոսովի անվան պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Տ. Դ. Վենեդիկտովա ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ի. Տյուպա, Վ. Ս. Նավասարդյան ; Առաջատար կազմակերպություն` Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies