Особенности окисления простейших С₁-С₄ углеводородов, a также этилена в термических условиях и под воздействием ИК-лазерного и УФ-облучения / С₁-С₄ պարզագույն ածխաջրածինների, ինչպես նաև էթիլենի օքսիդացման առանձնահատկությունները թերմիկ, ԻԿ լազերային և ՈւՄ ճառագայթման ազդեցության պայմաններում / Comparable features of oxidation of the simplest С₁-С₄ hydrocarbons and of ethene under thermal conditions and under conditions of IR laser and UV radiation - Խաչատրյան, Լավրենտ Արտավազդի / Khachatryan Lavrent (ՀՀ ԳԱԱ Ա. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտ, 1998)
Целью работы является поиск путей к изучению проблемы сложных цепных реакций окисления С₁-С₄ углеводородов в бесстеночном реакторе в условиях лазерного стимулирования процесса, a также исследование кинетики и механизма фотохимического окисления простейшего олефина - этилена на уровне свободных радикалов / Ատենախոսությունում ներկայացվում են պարզագույն С₁-С₄ ածխաջրածինների, ինչպես նաև էթիլենի, շարունակական հետաքրքրություն ներկայացնող հիմնարար հետազոտության արդյունքները տրամագծորեն հակադիր փորձնական պայմաններում՝ ռեակցիոն անոթի պատի առկայությամբ կամ բացակայությամբ / The thesis aimed at the solution of kinetics of radical chain reactions occurring in the course of oxidation of the С₁-С₄ hydrocarbons in «wall-less» reactors
Բ.00.15 «Քիմիական կինետիկա և կատալիզ» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1998 ; Աշխատանքը կատարված է ՀՀ ԳԱԱ Ա. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտում ; Գիտական խորհրդատու՝ Ա. Հ. Մանթաշյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Կ. Պետրով, Ս. Պ. Դավթյան, Ռ. Լ. Վարդանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ռուսաստանի ԳԱԱ քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 45 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry