Անձնական վերաբերմունքի վերջածանցների գործառության պատմական ընթացքը գրական հայերենում - Խաչատրյան, Ալվարդ Ալբերտի / Khachatryan Alvard (Երևանի պետական համալսարան, 1995)
Այս ածանցների քննությանն անդրաղարձել են հետագա դարերի հայ քերականներն ու լեզվաբանները / Хотя изучение суффиксов субъективной оценки не ускользнуло от внимания армянских лингвистов, однако, за пределами их исследований оставался вопрос языковедческого анализа всей совокупности слов с данными суффиксами - собственных и нарицательних имен
Ժ.02.02 «Հայոց լեզու» մասնազիտութ յան բանասիրական զիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1995 ; Աշխատանքը պատրաստվել է Երևանի պետական համալսարանի հայագիտության գիտահետազոտական լարորատորիսյում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Խ․ Բարսեղյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ա. Գալստյան, Հ. Ավետիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ․ Արովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական ինստիտուտի հայոց լեզվի ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics