Բուսական միջուկով հացի մեջ օգտագործվող վայրի բույսերի տարածվածությունը ԼՂՀ-ում, նրանց կենսաբանական առանձնահատկությունները և մշակության մեջ ներդնելու հնարավորությունները / Biological peculiarities and the possibilities of cultivation of wild herbs used for bread filling and their prevalence in Nagorno-Karabakh - Ծատրյան, Մայա Սամվելի / Catryan Maya (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2014)
Հարուստ և բազմազան է Արցախի բուսական աշխարհը, որը պայմանավորված է ռելիեֆի, հողային ծածկի և կլիմայական պայմանների առանձնահատկություններով: Կարևոր է այն հանգամանքը, որ Արցախում են հատվում տարբեր բուսական մարզերի սահմանները: Կովկասում աճող 6500 բուսատեսակներից մոտ 2000-ը հանդիպում են Արցախում / Флора Арцаха богата и разнообразна, что обусловлено особенностями рельефа, почвенно растительного покрова и состоянием климата. Важен тот факт, что встречающиеся здесь многие растения не только съедобны, но и, одновременно, пряные, медоносы и лекарственные, благодаря которым повышается их экономическая ценность / The flora of Artsakh is very rich and diverse, which is conditioned by the relief, soil and climate characteristics. The fact that many plants growing here are not only edible but also melliferous, medicinal and can be used as food spices increase their economic value
Զ.01.02- «Բուսաբուծություն» մասնագիտությամբ գյուղատնտեսական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Շ.Մելիքյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Հովսեփյան, Ռ. Շահազիզյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳՆ բանջարաբոստանային և տեխնիկական մշակաբույսերի ԳԿ ; Սեղմագիր՝ 29 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture