Инструментальные средства проектирования комплексных тестов многомашинных вычислительных комплексов управляемой конфигурацией / Ղեկավարվող կառուցվածքով բազմամեքենայանոց հաշվողական համալիրների համալիրային թեստերի նախագծման գործիքային միջոցներ - Մարգարյան, Վալերիկ Արարատի / Margaryan Valerik (Երևանի մաթեմատիկական մեքենաների ԳՀԻ, 1994)
Цель работы - обоснование и разработка инструментальной оболочки для автоматизированного проектирования комплексных тестов математических вычислительных комплексов с управляемой конфигурацией / Աշխատանքում կատարված է ղեկավարվող կառուցվածքով բազմամեքենայանոց հաշվողական համալիրների թեստավորման խնդիրների դասակարգում և ընտրված է ամենաբարդ խնդիրներից մեկը՝ համալիրային կամ համակարգային թեստերի նախագծման խնդիրը
Ե.13.04 «Հաշվողական մեքենաների, համալիրների, համակարգերի և ցանցերի մաթեմատիկական և ծրագրային ապահովում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1994 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի մաթեմատիկական մեքենաների ԳՀԻ-ում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Կ. Շուքուրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Առաքելյան, Ա. Խ. Պալյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հաշվիչ տեխնիկայի և ինֆորմատիկայի Հայկական ԳՀԻ ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems