Ֆաբիանական շարժումը և ինտելեկտուալ իրադրությունը Մեծ Բրիտանիայում (19-րդ դ. 2-րդ կես-20-րդ դ. առաջին եռամյակ) / The Fabian movement and the intellectual scene of Great Britain (second part of the 19th century-first three decades of the 20th century) - Սալլում, Աբդուլ Համիդ Ֆաջր / Salloum Abdul (ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտ, 2011)
Թեմայի արդիականությունը առաջին հերթին պայմանավորված է ժամանակակից սոցիալիստական գաղափարների և արդի սոցիալիստական կուսակցությունների քաղաքական, իսկ մի շարք երկրների պարագայում (առաջին հերթին նախկին բրիտանական գաղութներում, որոնց քաղաքական զարգացման վրա էական ներազդեցություն է ունեցել անգլիական քաղաքական փիլիսոփայությունը)՝ նաև պետության կայացման ուղեգծի վրա բրիտանական հողում ծագած և ձևավորված սոցիալիստական մոտեցումերի հարատև ազդեցությամբ / Диссертационная работа посвящена исследованию становления и развития фабианского движения в контексте формирующейся новой интеллектуальной среды в Великобритании во второй половине 19-го века - первых трех десятилетий 20-го века / The dissertation work is devoted to analyze and comprehensively present the complex historical-political overview of Fabian Society creation and development in the context of the most prominent Fabian intellectuals" and writers' political viewpoints and concepts exposition
Է.00.02 «Համաշխարհային պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ջ. Կիրակոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Կ. Զուլալյան, Մ. Ա. Սողոմոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 39 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History