Исследование и разработка методов повышения скорости передачи информации в широкополосных системах связи / Կապի լայնաշերտ համակարգերում ինֆորմացիայի հաղորդման արագության բարձրացման եղանակների հետազոտումը և մշակումը - Սիմոնյան, Գարիկ Վանուշի / Simonyan Garik (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2002)
С каждым годом появляются новые радиотехнические системы, использующие радиоволны для передачи и приема информации, для обнаружения объектов и измерения их параметров, для автоматического управления различными аппаратами и т.д. / Հետազոտվել են կապի համակարգերում ինֆորմացիայի հաղորդման արագության բարձրացման եղանակները և համեմատական վերլուծությամբ ցույց են տրվել նվազագույն հաճախային շեղմամբ մոդուլավորման եղանակի առավելությունները
Ե.12.03 «Հեռահաղորդակցական ցանցեր, սարքավորումներ և համակարգեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է «Երևանի կապի միջոցների ԳՀԻ»-ում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Վ. Մարկոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ե. Առուստամյան, Ա. Ա. Հախումյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Մաթեմատիկական մեքենաների գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology