Միակողմանի լաբիրինթէքթոմիայի պայմաններում հիպոթալամուսի և ուղեղիկի նյարդապաշտպանիչ ազդեցության ուսումնասիրությունը վեստիբուլային կոմպենսացիայի գործընթացում / Study of neuroprotective effects of the hypothalamus and cerebellum on vestibular compensation following unilateral labyrinthectomy - Համբարձումյան, Լիլիա Էդիկի / Hambardzumyan Lilia (ՀՀ ԳԱԱ, 2011)
Օրգանիզմի վեստիբուալյին ապարատի նորմալ և հավասարակշռված գործունեությունը անհրաժեշտ է մարմնի ուղղահայաց դիրքի ապահովման և տարածության մեջ մարմնի տեղա շարժման դեպքում համաձայնեցված շարժումների իրականացման, գլխի դիրքի կայունացման, հայացքի կենտրոնացման և տարածական կողմորոշման ձևավորման համար / Нормальная и сбалансированная деятельность вестибулярного комплекса необходима для сохранения позы и осушествления согласованных движений, установки головы, сосредоточения взгляда и формирования пространственной ориентации / Normal and balanced activity of the vestibular complex is necessary to maintain posture and realization of consistent movements, installation of the head, gaze focusing and the formation of spatial orientation
Գ.00.09 «Մարդու և կենդանիների Ֆիզիոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Լ. Օրբելու անվան ֆիզիոլոգիայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Հ. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Խ. Հ. Նահապետյան, Մ. Վ. Պողոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՊԱՀ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology