Տեղական հրաբխային հումքի հիման վրա բետոնապոլիմերային կոմպոզիցիաների մշակումը - Խալաֆյան, Կարեն Շավարշի / Khalafyan Karen (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի ճարտարապետոիթյան և շինարարության պետական համալսարան, 2004)
Շինարարական համալիրի լայն քիմիականացման միջազգային ձգտումը հանգեցրեց այն բանին, որ արդյունաբերությամբ զարգացած երկրներում, մեծաքանակ պոլիմերային նյութեր սպառողներից առաջիններից է շինարարական արտադրությունը / Диссертационная работа посвящена разравотке перспективного исходя из мировой практики материалаветонополомеров на основе местного вулканического сырья
Ե.23.01 «Շինարարական կոնստրուկցիաներ, շենքեր, կառույցներ և շինարարական նյութեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Հ. Բադալյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Հ. Տեր-ՊետրոսյաՆ, Գ. Բ. Այվազյան ։ Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայսեյսմշին և ԿՊ ԳՀԻ՞ ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology